- Diverse laserbehandelingen
- Persoonlijk behandelplan
- Consult via video chat mogelijk
Eerste consult gratis
Vragen of een afspraak maken voor uw eerste gratis consult?Â
Vul uw telefoonnummer in en één van onze huidtherapeuten belt u terug:
Bij Huidzorg Lelystad kunt u terecht voor het verwijderen van uw ongewenste haren. Behandelingen worden uitgevoerd door huidtherapeuten die verbonden zijn aan het kwaliteitsregister voor paramedici.Â
Huidzorg Lelystad maakt gebruik van twee verschillende lasers, namelijk de Alexandrite en Nd:YAG laser. Doordat het mogelijk is om deze twee lasers met elkaar te combineren kunnen alle huidtypes in onze praktijk worden behandeld. De Alexandrite laser schiet voornamelijk op het pigment dat aanwezig is in de wortel van de haar. Hierdoor wordt de haarwortel vernietigd. De ND:Yag laser schiet vooral op de rode kleur op de vaatjes die voeding geven aan de haarwortel. Hierdoor wordt het vaatje en de voeding van de het haartje afgebroken en zal het haartje niet meer terug komen.
In het onderstaande filmpje wordt de werking van de Alexandrite en Nd:YAG getoond.
Hoe werkt ontharen met een laser?
Laserlicht wordt opgenomen door het pigment dat zich in de haarzakjes van haren bevindt. Door de warmte die ontstaat in de haarzakjes worden deze kapot gemaakt. Hierdoor zal er in het haarzakje geen nieuw haar meer groeien, dit noemen wij permanente ontharing.
Niet alle haarzakjes kunnen met 1 behandeling worden vernietigd. Dit komt omdat haren zich in verschillende groeifases begeven. Alleen bij haartjes die zich in de groeifase bevinden kan het laserlicht de haarzakjes kapot maken. Een korte toelichting over de verschillende haarfases:
- Groeifase (anagene fase): In deze fase groeit de haar en is er pigment (melanine) aanwezig rond de haarwortel.
- Overgangsfase (catagene fase): In deze fase stopt de haar met groeien en maakt het zich los van de bloedtoevoer. Deze fase duurt ongeveer twee weken.
- Rustfase (telogene fase): In deze fase rust de haar uit en zal er een nieuwe haar onder groeien. De rustfase duurt ongeveer drie maanden. 10 tot 15% van alle haren bevindt zich willekeurig in deze fase.
- Haaruitval (exogene fase): In deze fase zal de haar uitvallen en start een nieuwe haar in de actieve fase, waarna de cyclus opnieuw begint .
Wat kunt u verwachten van de behandeling?
Voordat er gestart wordt met het behandelen, vindt er een intake plaats. Bij Huidzorg Lieden is een intake gratis en vrijblijvend. Tijdens de intake worden uw gegevens en relevante medische geschiedenis besproken. Het doel hiervan is om inzicht te krijgen of er mogelijk sprake kan zijn van contra-indicatie waardoor u mogelijk (nog) niet behandeld kunt worden om uw eigen gezondheid te waarborgen.
Wanneer er geen sprake is van contra-indicatie wordt er tijdens de intake een proefflits gezet. Op deze manier kunt u ervaren wat u van de behandeling kunt verwachten en kan onze huidtherapeut zien hoe uw huid op de laser reageert.
Contra-indicaties
- Medicatie die lichtovergevoeligheid (fototoxiciteit) als bijwerking hebben. Een voorbeeld daarvan is antibiotica
- Actieve koortslip (wanneer deze zich in het behandelgebied bevindt)
- Keloïd of hypertrofische littekens (abnormale toename van littekenweefsel in de huid)
- Zwangerschap
- Epilepsie
- Zon/zonnebank gebruinde huid
- Ontstekingen die aanwezig zijn in het behandelgebied
- Niet-intacte huid (wanneer de huid open is door een (schaaf)wond(je) in het behandelgebied
Welke haren zijn geschikt voor laserontharing?
Het laserlicht werkt op pigment wat aanwezig is in haren. Hoe donkerder de haren, hoe meer pigment er aanwezig is. Donker gepigmenteerde haren zijn uitermate geschikt voor laserontharing. Licht gepigmenteerde haren zijn niet altijd geschikt voor laserontharing, dit kan de huidtherapeut tijdens de intake beoordelen. Witte haren zijn niet te behandelen middels de laser. Om witte haren te behandelen is elektrische epilatie een mogelijkheid. Kijk op onze website voor informatie over elektrische epilatie.
Wanneer u met laserontharing wilt starten
Voordat u gaat starten met de behandeling is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen:
- U mag absoluut niet gebruind zijn door de zon of zonnebank. Geadviseerd wordt de huid 6 weken voor iedere behandeling niet bloot te stellen aan uv-straling. Voor de behandeling is het zeer belangrijk uw huid gedurende 6 weken dagelijks en herhaaldelijk met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 insmeert. Wanneer u zich langer dan 2 uur nadat u de huid heeft ingesmeerd (opnieuw) buiten begeeft, breng dan opnieuw spf 30 aan, zodat de huid ten alle tijden beschermd blijft tegen uv-straling.
- Het is noodzakelijk dat de haren voor de behandeling nog aanwezig zijn met een maximale lengte van 3 millimeter. Daarom is het belangrijk dat de haren niet geëpileerd of geharst worden. Wel mogen de haren geschoren of geknipt worden. Het gebruik van ontharingscrème raden wij af, omdat dit schade aan de huid kan geven.
- Wanneer u voor de behandeling komt, is het van belang dat de haren zichtbaar zijn zodat wij goed de reactie van de haren kunnen controleren dat ontstaat door het laseren. Echter mogen de haren NIET langer zijn van 3 millimeter, wanneer haren dit wel zijn kunnen er verbrandingen ontstaan op de huid.
- Geef voorafgaand aan de behandeling altijd veranderingen in uw medicijngebruik door aan de behandelende therapeut.
- Zorgt u ervoor dat u op de dag van behandeling geen dag- of camouflage crèmes of deodorant op het behandelgebied aanbrengt. Deze middelen kunnen laserstralen tegenhouden waardoor de behandeling minder werkzaam wordt.
Aantal behandelingen en behandelfrequentie
Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is afhankelijk van verschillende factoren:
- Haardichtheid (het aantal haren dat zich bij elkaar op cm2 bevindt)
- De kleur van de haren
- De diameter van de haren (hoe dik de haar is)
- De locatie van de haren op het lichaam
- De haren zich bevinden in de goede fase (de groeifase).
Het aantal behandelingen die nodig zijn wordt geschat tussen de 6 tot 8 behandelingen met een frequentie van gemiddeld 6 weken tussen elke behandeling. Hierbij kunt u gemiddeld 60% tot 80% vermindering van het aantal haren verwachten
Resultaten behandeling
Tarieven en vergoeding
Wanneer u een aanvullende verzekering hebt, is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar ontharing in het gezicht vergoed. Bekijk hiervoor uw polis om te zien of u recht heeft op een vergoeding. Huidzorg Leiden (onderdeel van Huidtherapeut NL) heeft contracten met alle zorgverzekeraars.
Op onze website vindt u een overzicht van de prijzen en vergoedingen. Indien u in aanmerking komt voor de vergoeding ontvangt u van ons een factuur deze kunt u bij uw zorgverzekeraar indienen. De behandeling dient altijd voor betaald te worden.
Afspraak maken
U kunt altijd een gratis en vrijblijvende intake inplannen bij een van onze huid- en oedeemtherapeuten.
De Huid- en oedeemtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici (KP). Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.