Coagulatie

Coagulatie is het weghalen van kleine en goedaardige huidoneffenheden. Er zijn verschillende behandelindicaties, dit zijn o.a. kleine vaatjes/spider naevus, steelwratjes, ouderdomswratten, hyperpigmentatie, dermatosis papulosa nigra en xanthelasma.

Behandelmogelijkheden

Bij Huidtherapeut NL wordt er gebruik gemaakt van verschillende behandeltechnieken.

Coagulatie d.m.v. stroom

Hierbij wordt met een klein naaldje het vaatje/de wrat aangestipt. De stroom die door het naaldje op de huid komt, zorgt voor verhitting van de eiwitten in het vaatje/ de wrat. De eiwitten zetten uit en worden stevig van structuur. Hierdoor blokkeren ze de bloedtoevoer en sterft het behandelde weefsel af. Het weefsel wordt binnen 6 weken opgeruimd door het lichaam. Een wratje valt er na gemiddeld 1 week af.

Coagulatie d.m.v. cauteerstift

Deze methode wordt alleen gebruikt bij wratten. Het ijzerdraadje van de stift brandt het wratje weg en sluit de bloedvaatjes er naartoe af. Het wratje is direct verwijderd en er blijft na de behandeling een korstje achter die vaak binnen 1 tot 2 weken geneest.

Coagulatie d.m.v. vaatlaser

Deze methode wordt alleen toegepast bij vaatafwijkingen. De laser brengt warmte in de huid waardoor de eiwitten in het vat uitzetten en steviger van structuur worden. Hiermee blokkeren ze de bloedtoevoer naar het betreffende vat en dit sterft af. Het vat wordt binnen 6 weken opgeruimd door het lichaam.

Eerste consult gratis* en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis* en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Aan de hand van een huidanalyse wordt een individueel behandelplan opgesteld. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

*met uitzondering van oedeem-, litteken en camouflagetherapie.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

De vergoeding is afhankelijk van de soort behandeling en de verzekering. In veel gevallen moet u aanvullend verzekerd zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Soms is er een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Acnetherapie, camouflagetherapie, laserontharing en oedeemtherapie  worden door de meeste verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed. Vraag uw huidtherapeut om advies als u twijfelt of  een bepaalde behandeling vergoed wordt.

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online

Huidtherapeut NL