Electrical Muscle Stimulation (EMS)

Electrical Muscle Stimulation, afgekort EMS, is een behandelmethode waarbij spieren getraind kunnen worden middels elektrische spierstimulatie.

Voor EMS kunt u terecht bij onze locatie in Hilversum.

Behandeling

Onze spieren spannen zich normaal aan wanneer zij vanuit de hersenen via het centraal zenuwstelsel aangestuurd worden om samen te trekken. Via het zenuwstelsel worden namelijk elektrische impulsen (actiepotentials) via zenuwcellen naar de spieren getransporteerd. EMS kan via elektrische impulsen een actiepotential nabootsen waardoor eenzelfde spiersamentrekking ontstaat.

De EMS is bedoeld om op niet-invasieve wijze een elektrische impuls te geven aan de bekkenbodemspieren. Deze impuls en de daaropvolgende spiersamentrekking dient voor het versterken van de bekkenbodemspieren en de controle over die spieren als behandeling van urine incontinentie.

Het voordeel van EMS tegen incontinentie is dat het een niet-invasieve, oftewel uitwendige, behandeling is. De behandeling is pijnloos en geeft binnen een maand verbetering, indien de juiste frequentie toegepast wordt

Indicaties

EMS kan effectief ingezet worden voor meerdere indicaties;

o Urine incontinentie (urge en stress incontinentie)

o Stimulatie van spierweefsel

o Zenuwregeneratie

o Algemene pijntherapie

o Botherstel

o Verbetering van de doorbloeding

Aantal behandelingen

De hoeveelheid behandelingen hangt af van de ernst van uw klachten. Gemiddeld zijn ongeveer acht tot tien behandelingen nodig, twee keer per week. De behandeling duurt een half uur.

Resultaat

De resultaten na EMS-behandelingen laten een vermindering zien van het aantal dagelijkse lekkages en maandverband gebruik en dus een vermindering van het aantal incontinentie-episodes. Deze resultaten kunnen al na enkele behandelingen waarneembaar zijn. 

Eerste consult gratis* en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis* en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Aan de hand van een huidanalyse wordt een individueel behandelplan opgesteld. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

*met uitzondering van oedeem-, litteken en camouflagetherapie.

De vergoeding is afhankelijk van de soort behandeling en de verzekering. In veel gevallen moet u aanvullend verzekerd zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Soms is er een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Acnetherapie, camouflagetherapie, laserontharing en oedeemtherapie  worden door de meeste verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed. Vraag uw huidtherapeut om advies als u twijfelt of  een bepaalde behandeling vergoed wordt.

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online